Cursussen

MEDITATIEDAG: BOEDDHISME IN DE PRAKTIJK
zondag 1 september 2019
o.l.v. Joost van den Heuvel Rijnders in het Shambhala meditatiecentrum, Geverstraat 48, 2342 AB Oegstgeest

Op deze meditatie dag beoefenen we opmerkzaamheid op een natuurlijke en ontspannen manier. Door het open verwelkomen van gedachten, gevoelens en fysieke sensaties wordt de binnen- en buitenwereld gezien en gekend. Tijdens deze dag beoefenen we zit en loop meditatie en verkennen we manieren om de boeddhistische lessen mee te nemen naar ons dagelijks leven. Het weekeind is geschikt voor beginners en mensen met meer meditatie (of mindfulness training) ervaring.

Begeleiding: De begeleiding van het weekeind wordt gegeven door Joost van den Heuvel Rijnders (1975). Joost begon in 1995 met het beoefenen van vipassana meditatie. Vanaf het moment van kennismaken tot op heden ervaart hij meditatie als een vorm van thuiskomen. In Nederland heeft hij vele retraites onder begeleiding van verschillende leraren gevolgd. Na zijn studie vertrok hij naar Azië en mediteerde drie jaar intensief in Birma en Nepal. Joost heeft veel stage gelopen bij retraites van de Nederlandse Dharma-leraren Jotika Hermsen en Frits Koster. Hij begeleidt sinds 2005 meditatieactiviteiten in Enschede en elders in het land. Waardevol in de overdracht van de oeroude leer van de Boeddha is de praktische toepassing voor de westerse mens anno nu.

Download uitnodiging Meditatie dag 1 september 2019 Joost van den Heuvel 

Ga voor meer informatie over Joost van den Heuvel Rijnders naar
zijn website

Joost is auteur van ‘Terug naar de markt’ (uitgever Aska) over het beoefenen van meditatie in het dagelijks leven.

 

 

Datum 1 september 2019
Tijd

10.00 – 16.30 uur

Locatie

Shambhala Centrum Oegstgeest

Kosten

€ 30,- particulier

Dana basis begeleiding

Info + opgave

Stichting Khanti (zie informatie hieronder )

Download Aanmeldformulier Joost van den Heuvel Rijnders 2019
Data: Zondag 1 september 2019
Locatie:

Shambhala Centrum Oegstgeest

Tijden: 10.00 – 16.30 uur (entree v.a. 9.30 uur)
Info + opg: Stichting Khanti t.n.v. Gertrude Krayenbosch, tel.0642580607

Email: mettameditatie@gmail.com Zie www.mettameditatie.nl

Kosten:

Voor particulieren is deze dag € 30,-

Bovenstaande bedragen zijn voor kosten zoals huur, koffie, thee, soep e.d. De cursus wordt gegeven volgens de boeddhistische traditie van Dana. Dana is een Pali-woord en wordt meestal vertaald met vrijgevigheid. Het heeft ook wel de betekenis van donatie. Een vrijwillige bijdrage (Dana) voor de begeleiding door Sietske kan gedurende deze meditatie dag in een daarvoor bestemde Dana-box worden gedaan.

Deelname: Inschrijven is mogelijk door dit formulier   ingevuld op te sturen en het deelname bedrag te storten op rekeningnummer:

NL40 INGB 0005 6967 89 van Stichting Khanti te leiden o.v.v. ‘- sept 2019’.

Wanneer het aanmeldingsformulier en het deelname bedrag is ontvangen wordt een bevestigingsmail gestuurd. En wanneer de dag volgeboekt is volgt er ook een bericht en wordt het deelnamebedrag teruggestort.

Cursus Aanbod

MEDITATIEDAG OVER LIEFDE
Zaterdag 29 juni
o.l.v. Sietske de Haan

Wat er in ons leven gebeurt is onvoorspelbaar.Soms kabbelt het in een rustig ritme voort en dan weer gebeuren er onverwacht pijnlijke of juist prettige dingen. Lukt het jou om in balans en veerkrachtig te blijven in deze …

MEDITATIE DAG 
zondag 1 september 2019 o.l.v. Joost van den Heuvel Rijnders

Op deze meditatie dag beoefenen we opmerkzaamheid op een natuurlijke en ontspannen manier. Door het open verwelkomen van gedachten, gevoelens en fysieke sensaties wordt de binnen- en buitenwereld gezien …

MEDITATIE MET MILDHEID & MINDFULNESS
Op zaterdag 19 oktober en zondag 20 oktober 2019 o.l.v. Frits Koster

In het Shambhala Meditatiecentrum Oegstgeest wordt een meditatie weekeind gehouden over Mildheid of liefdevolle vriendelijkheid (mettā) Metta zoekt het ‘goede’ in de mens. Zij maakt het hart open en accepterend…

Menu