Cursussen

MEDITATIEDAG: BOEDDHISME IN DE PRAKTIJK

september 2020
o.l.v. Joost van den Heuvel Rijnders in het Shambhala meditatiecentrum, Geverstraat 48, 2342 AB Oegstgeest

Op deze meditatie dag beoefenen we opmerkzaamheid op een natuurlijke en ontspannen manier. Door het open verwelkomen van gedachten, gevoelens en fysieke sensaties wordt de binnen- en buitenwereld gezien en gekend. Tijdens deze dag beoefenen we zit en loop meditatie en verkennen we manieren om de boeddhistische lessen mee te nemen naar ons dagelijks leven. Het weekeind is geschikt voor beginners en mensen met meer meditatie (of mindfulness training) ervaring.

Begeleiding: De begeleiding van het weekeind wordt gegeven door Joost van den Heuvel Rijnders (1975). Joost begon in 1995 met het beoefenen van vipassana meditatie. Vanaf het moment van kennismaken tot op heden ervaart hij meditatie als een vorm van thuiskomen. In Nederland heeft hij vele retraites onder begeleiding van verschillende leraren gevolgd. Na zijn studie vertrok hij naar Azië en mediteerde drie jaar intensief in Birma en Nepal. Joost heeft veel stage gelopen bij retraites van de Nederlandse Dharma-leraren Jotika Hermsen en Frits Koster. Hij begeleidt sinds 2005 meditatieactiviteiten in Enschede en elders in het land. Waardevol in de overdracht van de oeroude leer van de Boeddha is de praktische toepassing voor de westerse mens anno nu.

Download

Ga voor meer informatie over Joost van den Heuvel Rijnders naar
zijn website

Joost is auteur van ‘Terug naar de markt’ (uitgever Aska) over het beoefenen van meditatie in het dagelijks leven.

Datum  september 2020
Tijd

10.00 – 13.00 uur

14.00 – 16.00 uur

Locatie

Shambhala meditatie centrum

Oegstgeest

Kosten

Dana basis begeleiding

 Info + opgave

Stichting Khanti (zie informatie hieronder )

Download  uitnodiging Meditatie
Data: september 2020
Locatie:

Shambhala meditatie centrum, Geverstraat 48, 2342 AB Oegstgeest.

Tijden: 10.00 – 13.00 uur (entree v.a. 9.30 uur) 14.00 – 16.00 uur  (uitloop tot 16.30 uur)
Info + opg: Stichting Khanti t.n.v. Gertrude Krayenbosch, tel.0642580607

Email: mettameditatie@gmail.com Zie www.mettameditatie.nl en www.inzichtmeditatie.com

Kosten:

. Voor particulieren is deze dag € 30,-
. Voor zelfstandigen en mindfulness trainers geldt een tarief van € 60,-
Na ontvangst van de betaling wordt een betalingsbewijs gestuurd naar het opgegeven bedrijf en adres.

Bovenstaande bedragen zijn voor kosten zoals huur, koffie, thee, soep e.d. Joost van den Heuvel Rijnders kiest ervoor om te werken volgens de boeddhistische traditie van Dana.   Dana is een Pali-woord en wordt meestal vertaald met vrijgevigheid. Het heeft ook wel de betekenis van donatie. Een vrijwillige bijdrage (Dana) voor de begeleiding door Joost kan gedurende deze meditatie dag in een daarvoor bestemde Dana-box worden gedaan.

Deelname: Inschrijven is mogelijk door dit formulier ingevuld op te sturen en het deelname bedrag te storten op rekeningnummer:

NL40 INGB 0005 6967 89 van Stichting Khanti te leiden o.v.v. ‘J.v.d.HR – september 2019’.

Wanneer het aanmeldingsformulier en het deelname bedrag is ontvangen wordt een bevestigingsmail gestuurd. En wanneer de dag volgeboekt is volgt er ook een bericht en wordt het deelnamebedrag teruggestort.

Meditatie Activiteiten Leiden

MEDITATIEDAG OVER LIEFDE
datum volgt
o.l.v. Sietske de Haan

Wat er in ons leven gebeurt is onvoorspelbaar.Soms kabbelt het in een rustig ritme voort en dan weer gebeuren er onverwacht pijnlijke of juist prettige dingen. Lukt het jou om in balans en veerkrachtig te blijven in deze …

MEDITATIE DAG
September 2020 o.l.v. Joost van den Heuvel Rijnders

Op deze meditatie dag beoefenen we opmerkzaamheid op een natuurlijke en ontspannen manier. Door het open verwelkomen van gedachten, gevoelens en fysieke sensaties wordt de binnen- en buitenwereld gezien …

VIER LEVENSVRIENDEN
Op zaterdag 18 april  en zondag 19 april 2020 o.l.v. Frits Koster

In het Shambhala Meditatiecentrum Oegstgeest wordt een meditatie weekeind gehouden over de vier levensvrienden of hartkwaliteiten, die in de boeddhistische psychologie ook wel de vier brahmavihāra’s of ‘nobele verblijfsoorden’ worden genoemd: vriendelijkheid, mededogen, medevreugde en gelijkmoedigheid.

Menu