Cursussen

MEDITATIEDAG: BOEDDHISME IN DE PRAKTIJK

september 2020
o.l.v. Joost van den Heuvel Rijnders in het Shambhala meditatiecentrum, Geverstraat 48, 2342 AB Oegstgeest

Op deze meditatie dag beoefenen we opmerkzaamheid op een natuurlijke en ontspannen manier. Door het open verwelkomen van gedachten, gevoelens en fysieke sensaties wordt de binnen- en buitenwereld gezien en gekend. Tijdens deze dag beoefenen we zit en loop meditatie en verkennen we manieren om de boeddhistische lessen mee te nemen naar ons dagelijks leven. Het weekeind is geschikt voor beginners en mensen met meer meditatie (of mindfulness training) ervaring.

Begeleiding: De begeleiding van het weekeind wordt gegeven door Joost van den Heuvel Rijnders (1975). Joost begon in 1995 met het beoefenen van vipassana meditatie. Vanaf het moment van kennismaken tot op heden ervaart hij meditatie als een vorm van thuiskomen. In Nederland heeft hij vele retraites onder begeleiding van verschillende leraren gevolgd. Na zijn studie vertrok hij naar Azië en mediteerde drie jaar intensief in Birma en Nepal. Joost heeft veel stage gelopen bij retraites van de Nederlandse Dharma-leraren Jotika Hermsen en Frits Koster. Hij begeleidt sinds 2005 meditatieactiviteiten in Enschede en elders in het land. Waardevol in de overdracht van de oeroude leer van de Boeddha is de praktische toepassing voor de westerse mens anno nu.

Download

Ga voor meer informatie over Joost van den Heuvel Rijnders naar
zijn website

Joost is auteur van ‘Terug naar de markt’ (uitgever Aska) over het beoefenen van meditatie in het dagelijks leven.

Datum  september 2020
Tijd

10.00 – 13.00 uur

14.00 – 16.00 uur

Locatie

Shambhala meditatie centrum

Oegstgeest

Kosten

Dana basis begeleiding

 Info + opgave

Stichting Khanti (zie informatie hieronder )

Download  uitnodiging Meditatie

Meditatie Activiteiten Leiden

METTAMEDITATIE 

  Zondagochtend 10.45 tot 12.00 uur 

o.l.v. Gertrude Krayenbosch

  

Metta meditatie is het ontwikkelen van een vriendelijkheid en compassie voor al wat leeft. In samenwerking met  Mindfulness is dit een krachtig recept om te ervaren wat de weg van het hart voor jou kan betekenen.

INTRODUCTIE WORKSHOP COMPASSIE TRAINING 

10 en 17 december  in Leiden 

 

o.l.v. Gertrude Krayenbosch

Tijdens deze kennismaking bijeenkomst voor de Compassie training (MBCL) Mindfulness-Based Compassionate Living worden er oefeningen, meditaties begeleid en informatie gegeven…

WEEKEND MINDFULNESS EN DE VIER LEVENSVRIENDEN

3 en 4 december  2022 o.l.v. Frits Koster

Mindfulness betekent opmerkzaamheid. Het verwijst naar een meditatietechniek die stamt uit het boeddhisme, zoals dat met name in Zuidoost Azië wordt beoefend.

In dit weekend zal extra aandacht besteed worden aan vier levensvrienden: vriendelijkheid, compassie, medevreugde en gelijkmoedigheid.