Cursussen

Metta Meditatie – Meditatie van het Hart

Love and compassion are necessities, not luxuries.
Without them humanity cannot survive’
The Dalai Lama

Een werkelijks terugkerende meditatie op de zondagmorgen in het Leidse Lente Lokaal waarbij een combinatie van Mindfulness en Metta centraal staat.

Metta meditatie is het ontwikkelen van een vriendelijkheid en compassie voor alle levende wezens, onszelf inbegrepen. Metta verzacht en opent het hart naar zichzelf en anderen. Mindfulness betekent opmerkzaam zijn van al wat zich afspeelt in je lichaam en je geest.

Wekelijks tijdens de zondagmorgen tussen 11.00 en 12.00 uur worden verschillende oefeningen gedaan, zoals zit- en loopmeditatie; oefeningen die gericht zijn om je ervaringen in het hier en nu beter te leren herkennen. Tijdens een geleide meditatie kun je leren ervaren hoe je gevoelens en gedachten met mildheid en helderheid kan benaderen. Daarnaast doen we oefeningen die de bereidheid om je open te stellen voor compassie en vriendelijkheid naar jezelf en anderen als focus hebben.

Wanneer je steeds weer opnieuw oefent kun je inzichten verwerven  die leiden naar meer geluk en  een ontspannen bestaan.

Deze zondag ochtend meditatie is geschikt voor zowel beginners als mensen met meer ervaring.

Gertrude Krayenbosch begeleidt de zondag ochtenden bijeenkomsten. Zij verdiept zich al ruim twintig jaar in deze meditatievormen. Ze heeft een aantal jaren diverse meditatie cursussen begeleid bij BplusC (Centrum van Kunst en Cultuur in Leiden) en deelt ze graag haar ervaring met anderen.

 

Data: Wekelijks, vanaf zondag 9 februari 2020
Locatie: Leidse Lente Lokaal, Haagweg 4 Leiden.
Tijden: 11.00 – 12.00 uur (inloop vanaf 11.45 uur)
Info + opg: mettameditatie@gmail.com
Kosten: gratis, gift welkom
Deelname: Deze zondag ochtend meditatie is geschikt voor zowel beginners als mensen met meer ervaring.
Download:   Meditatie op Haagweg 4, Leiden

Meditatie Activiteiten Leiden

METTAMEDITATIE  op Haagweg 4   zondag 11.00 -12.00 uur o.l.v. Gertrude Krayenbosch

Er zijn tijdelijk geen bijeenkomsten op de zondagochtenden. 

Tijdens deze meditatie is er een combinatie van Mindfulness en Metta. Metta meditatie is het ontwikkelen van een vriendelijkheid en compassie voor al wat leeft. In samenwerking met  Mindfulness is dit een krachtig recept om te ervaren wat de weg van het hart voor jou kan betekenen.

MEDITATIE DAG
September 2020 o.l.v. Joost van den Heuvel Rijnders

Op deze meditatie dag beoefenen we opmerkzaamheid op een natuurlijke en ontspannen manier. Door het open verwelkomen van gedachten, gevoelens en fysieke sensaties wordt de binnen- en buitenwereld gezien …

VIER LEVENSVRIENDEN
Zaterdag 24 en 25 oktober zondag 2020 o.l.v. Frits Koster

In het Shambhala Meditatiecentrum Oegstgeest wordt een meditatie weekeind gehouden over de vier levensvrienden of hartkwaliteiten, die in de boeddhistische psychologie ook wel de vier brahmavihāra’s of ‘nobele verblijfsoorden’ worden genoemd.

Menu