Cursussen

Metta Meditatie – Meditatie van het Hart

Love and compassion are necessities, not luxuries.
Without them humanity cannot survive’
The Dalai Lama

Een werkelijks terugkerende meditatie op de zondagmorgen in galerie Yomooka op de Haagweg 4 waarbij een combinatie van Metta en Mindfulness centraal staat.

Wat is Metta?
Metta is het ontwikkelen van een vriendelijkheid en compassie voor alle levende wezens, onszelf inbegrepen. De beoefening van Metta verzacht en opent het hart naar zichzelf en anderen. Mindfulness betekent opmerkzaam zijn van al wat zich afspeelt in je lichaam en je geest.

Wekelijks op de zondagmorgen tussen 10.45 en 12.00 uur worden verschillende oefeningen gedaan, zoals zit- en loopmeditatie; oefeningen die gericht zijn om je ervaringen in het hier en nu beter te leren herkennen. Tijdens een geleide meditatie kun je leren ervaren hoe je gevoelens en gedachten met mildheid en helderheid kan benaderen. Daarnaast doen we oefeningen die de bereidheid om je open te stellen voor compassie en vriendelijkheid naar jezelf en anderen als focus hebben.

Wanneer je steeds weer opnieuw oefent kun je inzichten verwerven die leiden naar meer geluk en  een ontspannen bestaan.

Deze zondagochtend meditatie is geschikt voor zowel beginners op het pad van meditatie als voor beoefenaars met meer ervaring.

Gertrude Krayenbosch begeleidt de zondag ochtenden bijeenkomsten. Zij verdiept zich al ruim vijfentwintig jaar in deze meditatievormen. Ze heeft een aantal jaren diverse meditatie cursussen begeleid bij BplusC (Centrum van Kunst en Cultuur in Leiden) en deelt ze graag haar ervaring met anderen.

 

Data: Wekelijks
Locatie: Yomooka, Haagweg 4E13, Leiden.
Tijden: 10.45 – 12.00 uur (inloop vanaf 10.30 )
Info + opg: mettameditatie@gmail.com
Kosten: strippenkaart 5 keer voor 35 euro (losse lessen 9 euro)
Deelname: Deze zondag ochtend meditatie is geschikt voor zowel beginners als mensen met meer ervaring.
Downloads:

Meditatie Activiteiten Leiden

METTAMEDITATIE 

  Zondagochtend 10.30 tot 12.00 uur 

Locatie Haagweg 4 4H4 Leiden

   o.l.v. Gertrude Krayenbosch

Metta meditatie is het ontwikkelen van een vriendelijkheid en compassie voor al wat leeft. In samenwerking met  Mindfulness is dit een krachtig recept om te ervaren wat de weg van het hart voor jou kan betekenen.

WORKSHOP ZELF COMPASSIE 

o.l.v. Gertrude Krayenbosch

Een introductie workshop Zelfcompassie op zaterdag 25 november en 3 december

WEEKEND MINDFULNESS EN DE VIER LEVENSVRIENDEN

4 en 5 november 2023 o.l.v. Frits Koster (vol, wachtlijst)

Mindfulness betekent opmerkzaamheid. Het verwijst naar een meditatietechniek die stamt uit het boeddhisme, zoals dat met name in Zuidoost Azië wordt beoefend.

In dit weekend zal extra aandacht besteed worden aan Mildheid en Aandacht.