Cursussen

Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL training) 2022
o.l.v. Gertrude Krayenbosch

Zelfcompassie staat centraal in de MBCL training en betekent dat je vriendelijk en begripvol bent naar jezelf zoals je bijvoorbeeld ook zou zijn naar een goede vriend of vriendin. Bij deze bijeenkomsten wordt als basis de mindfulness training of inzicht meditatie gebruikt om het proces goed te laten verlopen. Het is een voordeel wanneer je mindfulness training hebt gevolgd, maar geen vereiste.

Waarom zou je compassie naar jezelf willen ontwikkelen?
*Beoefening van zelfcompassie kan je helpen bij de ontwikkeling van innerlijke rust, geluk en evenwicht in je dagelijkse leven.

*Wanneer je met aandacht naar je eigen gevoelens en emoties kijkt zonder deze te veroordelen maar deze met een vriendelijke of open houding benadert kun je een betere relatie met jezelf en anderen opbouwen. Zelfcompassie blijkt bevorderlijk te zijn voor ons psychisch en lichamelijk welzijn en voor ons sociale functioneren. Een gestaag groeiende hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het beoefenen van zelfcompassie samengaat met:

*Een grotere vaardigheid om met moeilijkheden om te kunnen gaan

*Een verzachtende invloed op de impact van negatieve gebeurtenissen

*Het meer nemen van persoonlijke initiatieven

*Het nemen van verantwoordelijkheid voor eigen acties (ook wanneer die ongunstig uitpakken)

*Minder angst om fouten te maken en minder angst voor afwijzing

*Meer zelfrespect, sympathie en begrip voor eigen tekortkomingen

*Een betere zelfzorg en een gezonder eetgedrag

*Meer emotionele intelligentie en een effectievere emotie regulatie,

*Door emoties met vriendelijkheid in plaats van met vijandigheid te benaderen

*Meer positieve emoties, inzicht, levensgeluk en optimisme

*Meer sociale verbondenheid

*Gezonder functioneren van onze hersenen en neurobiologische systemen

Zelfcompassie geeft ons de mogelijkheid om op een verstandige, onzelfzuchtige manier om te gaan met onszelf en met anderen. We wisselen tijdens de avond zit-, loop- en ligmeditatie met elkaar af en er is ruimte om je ervaringen te delen in de groep. De oefening helpt je bij het vinden van verdieping op het gebied van innerlijke vrede, geluk en evenwicht.

De groep is klein waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht en verder wordt de algemene richtlijnen van de covid adviezen gevolgd. 

 

Kosten zijn 350 euro. Inclusief audio bestanden (meditaties die je kan downloaden en thuis kunt afspelen)  en werkboek: Compassievol leven. Betaling in delen is mogelijk.

Vooraf aan de training is er altijd een persoonlijk intake gesprek. 

 

Je bent ook meer dan welkom bij een introductie workshop. Stuur een berichtje mettameditatie@gmail.com wanneer je interesse hebt dan hoor je wanneer er weer een bijeenkomst wordt gehouden

Startdatum  28 mei

Aantal lessen

intro workshop

Dag  zaterdag
Tijd 10.00 tot 12.00 uur
Locatie Haagweg 4 , Galerie Yomooka Leiden
Info + opgave per email: mettameditatie@gmail.com

Kosten:

15 euro

Meditatie Activiteiten Leiden

METTAMEDITATIE  op Haagweg 4  Metta meditatie  op 12 juni 2022  zondag 10.45 – 12.00 uur o.l.v. Gertrude Krayenbosch

  

Metta meditatie is het ontwikkelen van een vriendelijkheid en compassie voor al wat leeft. In samenwerking met  Mindfulness is dit een krachtig recept om te ervaren wat de weg van het hart voor jou kan betekenen.

Introductie workshop COMPASSIE TRAINING 28 mei 

o.l.v. Gertrude Krayenbosch

Kennis making bijeenkomst voor  training Mindfulness-Based Compassionate Living wordt als basis de mindfulness training of inzicht meditatie gebruikt om het proces…

WEEKEND MINDFULNESS EN DE VIER LEVENSVRIENDEN

9 en 10 april 2022 o.l.v. Frits Koster ( vol maar er is een wachtlijst )

Mindfulness betekent opmerkzaamheid. Het verwijst naar een meditatietechniek die stamt uit het boeddhisme, zoals dat met name in Zuidoost Azië wordt beoefend.

In dit weekend zal extra aandacht besteed worden aan vier levensvrienden: vriendelijkheid, compassie, medevreugde en gelijkmoedigheid.

Menu