Cursussen

MEDITATIE OCHTEND
zondag  6 februari 2020
o.l.v. Gertrude Krayenbosch

Metta verzacht en opent het hart naar zichzelf en anderen. Inzicht meditatie of Mindfulness betekent opmerkzaam zijn van wat zich afspeelt in je lichaam en je geest.

Tijdens de zondag ochtenden worden verschillende oefeningen gedaan, zoals zit- en loopmeditatie; oefeningen die gericht zijn op leren herkennen en oefeningen die de bereidheid om je open te stellen als focus hebben.

Zo vullen de methode van Vipassana (inzichtsmeditatie) en Metta (kalmte meditatie) elkaar aan. De zondag ochtend meditatie is geschikt voor zowel beginners als mensen met meer ervaring.

Tijdens de geleide meditatie kun je ervaren om je gevoelens en gedachten met mildheid en helderheid te bekijken. Wanneer je steeds weer opnieuw oefend kun je inzichen in jezelf krijgen en kan het leiden naar een gelukkiger leven.

Gertrude Krayenbosch begeleid de zondag ochtenden bijeenkomsten. Zij verdiept zich al ruim twintig jaar deze meditatievormen. Sinds een aantal jaren heeft ze meditatie cursussen begeleid bij BplusC (Centrum van kunst en cultuur in Leiden) en deelt ze graag haar ervaring met anderen.Download uitnodiging zondag ochtend

Datum start zondag 6 februari
Tijd

11.00 – 12.00 uur

Locatie

Leidse lente Lokaal, Haagweg 4 Leiden

Kosten

Dana basis begeleiding

 Info + opgave

Stichting Khanti (zie informatie hieronder )

Download
Data: Zondag september 2019
Locatie:

Leidse lente Lokaal, Haagweg 4 Leiden

Tijden: 11.00  – 12.00 uur
Info + opg: Stichting Khanti t.n.v. Gertrude Krayenbosch, tel.0642580607

Email: mettameditatie@gmail.com

Kosten:

Deelname voor de ochtend meditatie is volgens de boeddhistische traditie van Dana.   Dana is een Pali-woord en wordt meestal vertaald met vrijgevigheid. Het heeft ook wel de betekenis van donatie. Een vrijwillige bijdrage (Dana) voor de begeleiding kan gedurende na de meditatie ochtend in een daarvoor bestemde Dana-box worden gedaan.
Deelname: Inschrijven is mogelijk door dit formulier ingevuld op te sturen en het deelname bedrag te storten op rekeningnummer:

NL40 INGB 0005 6967 89 van Stichting Khanti te leiden o.v.v. ‘ochtend meditatie – februari 2020’.

Wanneer het aanmeldingsformulier en een mogelijke deelname bedrag is ontvangen wordt een bevestigingsmail gestuurd.

Cursus Aanbod

MEDITATIEDAG OVER LIEFDE
datum volgt
o.l.v. Sietske de Haan

Wat er in ons leven gebeurt is onvoorspelbaar. Soms kabbelt het in een rustig ritme voort en dan weer gebeuren er onverwacht pijnlijke of juist prettige dingen. Lukt het jou om in balans en veerkrachtig te blijven in deze …

MEDITATIE DAG
September 2020 o.l.v. Joost van den Heuvel Rijnders

Op deze meditatie dag beoefenen we opmerkzaamheid op een natuurlijke en ontspannen manier. Door het open verwelkomen van gedachten, gevoelens en fysieke sensaties wordt de binnen- en buitenwereld gezien …

WEEKEND MINDFULNESS EN DE VIER LEVENSVRIENDEN

4 en 5 november 2023 o.l.v. Frits Koster (vol, wachtlijst)

Mindfulness betekent opmerkzaamheid. Het verwijst naar een meditatietechniek die stamt uit het boeddhisme, zoals dat met name in Zuidoost Azië wordt beoefend.

In dit weekend zal extra aandacht besteed worden aan Mildheid en Aandacht.